20.2.12
Deel de site hier.

Blogpost delen: klik titel en klik button onderaan. Bedankt!
Volg op Twitter

Sharon Dijksma 's Nijmeegs burgemeester?

Om 6 uur gooide de Volkskrant het nieuws online dat is gelekt dat Sharon Dijksma wordt voorgedragen als burgemeester van Nijmegen. Om 7 uur volgde De Gelderlander, die zich beriep op "bronnen in Den Haag".

Inmiddels waren de vroege vogels al nijver aan het twitteren.
Eén ding werd en wordt nog steeds duidelijk: men is faliekant tegen. En PvdA'ers zijn opvallend vaak voor, waarbij niemand iets zegt over haar vertrek uit de kamer.

Als belangrijkste argument wordt naar voren gebracht dat Sharon Dijksma geen enkele andere ervaring heeft dan het werk in de kamer. Ze was 23 toen ze na twee onafgemaakte studies in de tweede kamer kwam en daar houdt haar CV ook mee op. Uiteraard heeft ze ervaring met diverse parlementaire functies en passende bijbaantjes, dus de voorzittershamer zal luid klinken in haar handen.
Wat is de bedoeling van de vertrouwenscommissie met de keus voor Dijksma? Duidelijk maken dat je als onderwijs drop-out toch best wel een kans maakt in de maatschappij?

Als staatssecretaris van Onderwijs (2007-2010) gaf ze niet bepaald blijk van affiniteit met diegenen die van haar inzet afhankelijk waren. Ze was in bijeenkomsten van ouders van kinderen die moeite hebben in het onderwijs regelmatig het onderwerp van gesprek vanwege haar slechte luisteren en gebrek aan inlevingsvermogen in de problematiek. Ze kon goed met getallen omgaan, dat wel. Maar de ouders van kinderen die een speciaal plaatsje in het onderwijs nodig hadden vonden bij haar geen gehoor. Die betrokkenheid zoeken we in Nijmegen wel.
We hebben niemand nodig die onze problematiek fraai kan verwoorden en dan komt met halve maatregelen, zoals gebeurde in 2009 toen men bij haar aanklopte met de vraag de onderwijsproblematiek van de Molukse leerlingen eens goed aan te pakken. (zie hier)

Het is jammer dat de vertrouwenscommissie niet in staat is geweest voldoende afstand tot het onderwerp te houden en de fraaie glimlach te laten voor wat die is.
We hadden gehoopt op een burgemeester die het visitekaartje zou kunnen zijn voor onze sportieve stad. Dijksma mag dan wel een jeugdige uitstraling hebben, ik zie haar nog niet de vierdaagse lopen, meedoen met de Mariekenloop of op 18 november de Zevenheuvelenloop met plezier uitlopen. Zal zij supporter van NEC kunnen zijn?
En hoe staat het met haar dierbare Enschede? Kan zij haar banden achterlaten en zich voor de volle 100% inzetten voor Nijmegen? Want dat willen we: een Nijmegenaar onder de Nijmegenaren, die samen met ons denkt en keuzes maakt. Al moet gezegd worden dat all haar supporters natuurlijk een goede bron van inkomsten kunnen vormen voor de binnenstadswinkeliers. Moeten we natuurlijk eerst de dan "onze Sharon" rondleiden door onze stad, want de vraag of ze ooit in Nijmegen is geweest voor een gezellige dag is nog niet beantwoord.

De vertrouwenscommissie zou Tof Thissen een te sterke en te inhoudelijke bestuurder vinden. Natuurlijk is het de bedoeling dat dat wat over Thissen zegt, maar het roept een beeld over Dijksma op als second best. Of meent de vertrouwenscommissie dat de gemeenteraad zich beter kan voegen onder de leiding van een vrouw dan van een man? Wilde men kost wat kost een vrouw?

We zullen het over niet al te lange tijd weten.
Ik ben zeer benieuwd naar "de bronnen in Den Haag" die het nieuws van de Vertrouwenscommissie hebben gelekt.
En ik betreur dat er nog steeds geen gekozen burgemeester mogelijk is.
Of gooit de vertrouwenscommissie nu de boel open en laat Nijmegen gewoon kiezen? Dan kan Mevrouw Dijksma na haar zwangerschapsverlof weer gewoon doorgaan met haar bezigheden in de kamer, totdat we zeker weten dat de HBO-raad haar ziet als opvolger van Thom de Graaf.

Burgemeester van Nijmegen zijn is een keiharde klus en je moet je er goed op voorbereiden.

Sharon: er zijn wachtlijsten voor woningen, scholen en de BSO.
En we verwachten van onze burgemeester dat die ook 's avonds en zo nodig 's nachts beschikbaar is. Daar doet een nachtburgemeester niets aan af.


.

0 comments:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Nijmegen (n/h)uilt |