5.2.12
Deel de site hier.

Blogpost delen: klik titel en klik button onderaan. Bedankt!
Volg op Twitter

Parkeerautomaten in Nijmegen

De Gemeente wilde Nijmegen meer op de kaart zetten, meer in het nieuws hebben.
Ze hadden speciaal T-shirtjes aangeschaft en onze Thom glunderde op het plaatje de kijkers tegemoet.

De Gemeente wilde ook centen vangen, vooral veel centen, in de vorm van prachtige euro's.
Dus werd het spontaan tot stand gekomen sociale systeem van solidariteit en vriendelijkheid, ja, van het nog net niet verlopen parkeerkaartje aan je collega automobilist doorgeven, om zeep geholpen. Hoe komt een automobilist er op te denken dat gemeentegrond die ze gehuurd hebben om hun eigen auto op te zetten niet twee of driemaal verhuurd zou kunnen worden? (Idee voor de Waalsprong?)

Dus nam de Gemeente het besluit nieuwe parkeerautomaten aan te schaffen en waarschijnlijk ongetest te plaatsen. Het nieuwste paradepaardje van Taxameter. Wellicht was men vergeten dat dit bedrijf geen liefdadigheidsinstelling is, maar een firma met winstoogmerk die er niet voor schroomt een mooie site te laten ontwikkelen met mooie plaatjes en vooral heel veel mooie beloftes.
Inmiddels lijkt het me dat de Reclame Code Commissie haar lol wel op kan.
Het is nu onomstreden bewezen dat al die fraaie zinnen op die site voor geen (parkeer)meter deugen.

In een tijd van sneeuw en ijs drijft de Sinterklaassfeer van mooie beloften en prikkeling der verwachtingen al snel boven: zaterdag (vandaag dus) zouden alle problemen verholpen zijn.
Haha!

Ik wil geen conclusies trekken over de intelligentie van de automobilisten die zaterdag toch in Nijmegen hun karretje kwijt wilden. De afgelopen weken heb ik teveel mensen terug zien lopen naar hun auto om ter plaatse het kenteken uit hun hoofd te leren. Daar zaten toch best wel slimme mensen tussen. Maar ik denk dat ik toch wel wat kan zeggen over de naïviteit om naar het centrum te gaan zonder dat de kranten hebben gemeld dat echt alle problemen voorbij zijn.

Naïef!!!! NA-ïef!!!!

Geheel in lijn met de sfeer van deze tijd om consumenten tot dom te verklaren als een apparaat niet naar wens functioneert had men 10 gastvrouwen en -heren ingezet.
Ze hadden beter tentjes naast de parkeerautomaten kunnen plaatsen waar men genoeglijk in een fauteuil achteroverleunend koffie en koek had kunnen nuttigen, wachtend totdat de voorgangers eindelijk door de hele procedure van registratie en betaling heen waren geworsteld. Een webcammetje met beeld en geluid gericht op de parkeerautomaat en wanhopige gebruiker zouden kunnen zorgen voor de komische en soms zelfs hilarische noot.

Nu was Nijmegen overbevolkt door reparateurs van Taxameter en softwareleverancier Parkeon, winkelende mensen die, heel slim, gewoon in de stad waren afgezet en vooral heel veel geïrriteerde mensen.
Ik hoorde zelfs dat minstens één van de gastheren niet goedgehumeurd meer was. En drie dames hadden een praatpauze ingelast op het Joris Ivensplein. Dat wil toch wat zeggen.

Men zou verwachten dat Wethouder Beerten inmiddels een krachtig woordje tot de lokale bevolking zou hebben gesproken in een directe TV-uitzending om al diegenen die nu naar omliggende gemeenten gaan om daar de lokale winkeliers te sponsoren of die naar Duitsland gaan, omdat daar lekker gratis parkeren is bij de grote supermarkten, te herinneren aan het feit dat Nijmegen ook winkeliers heeft die de crisis willen overleven en dat men gewoon geduld moet hebben, veel geduld, totdat de parkeermeters gemaakt zijn.
Niets van dat alles. Terwijl hij toch zo reuze- reuze positief is over de parkeermeters op zijn weblog.
Hij zal met zijn gedachten inmiddels al wel weer verder zijn. Ontwikkeling integrale kindcentra. Past wel bij hem, want ook de integrale kindcentra worden gevoed door één visie en aanpak. Ben ik blij dat ik geen kleintjes meer heb.

Is het nu wachten op de interim burgemeester Wim Dijkstra.
Als eindverantwoordelijke voor gemeentelijke blunders mag hij er best van mij een grapje aan wagen. Wellicht verandert daardoor onze zienswijze op het probleem en raken we de angst voor belastingverhoging om de verliezen door dit debacle op te vangen wat op de achtergrond.

Inmiddels heb ik mijn kinderen voorgesteld gebruik te maken van de huidige problematiek om een zakcentje bij te verdienen. Biedt bij parkeermeters aan even voor de wachtenden boodschappen te doen. Tegen de tijd dat je opdrachtgever aan de beurt is om zijn of haar gegevens in te voeren ben je vast alweer terug.

1 comments:

Anne zei

Stond een paar dagen geleden ook van de kou te creperen in de rij. Wat een ramp.
Zelfs als je precies weet hoe zo'n ding werkt duurt het nog een eeuwigheid.
Mij zie je niet meer in het centrum.

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Nijmegen (n/h)uilt |