6.2.12
Deel de site hier.

Blogpost delen: klik titel en klik button onderaan. Bedankt!
Volg op Twitter

Kou, sneeuw en ijs

Wakker worden met de waarschuwing dat veel ijs nog onbetrouwbaar is in de regio geeft me een gevoel van bevreemding. Het was koud vannacht, eens temeer omdat mijn dekbed ergens onderaan het bed is beland en ik alleen maar onder een laken lig.
Eigen schuld. Had ik de radio maar uit moeten zetten voordat ik in slaap viel.
Op het moment dat ik het dekbed nog 10 minuten over me heen trek wordt elders iemand uit een wak gehezen.

Niet veel later wordt bekend dat we de eerste koudegolf sinds 1997 meemaken. Was ik al lang achter toen ik gisternacht mijn hoofd buiten de deur stak. Daar moest nog wel een nacht met een lagere temperatuur dan -10 na komen.

In de loop van de dag werd er steeds vaker gesproken over de Elfstedentocht en de bijeenkomst van de rayonhoofden wordt vrijwel overal met enthousiasme begroet.
Mart Smeets weet prima hoe hij op de voorpagina moet komen. Hij noemt de Elfstedentoch een platte commerciële kermis, maar er is geen enkele aarzeling te bespeuren wanneer hij aangeeft wel weer de presentatie op zich te nemen.
Ik vind het nogal hypocriet en van mij mag iemand anders de honneurs waarnemen. Goede verslaggevers genoeg.

Inmiddels is de zak met drop weer dicht, staat de erwtensoep koud en sluipt de kou door het sleutelgat naar binnen. -10 buiten alweer.
Goed voor het ijs.

0 comments:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Nijmegen (n/h)uilt |