12.2.12
Deel de site hier.

Blogpost delen: klik titel en klik button onderaan. Bedankt!
Volg op Twitter

Kijk, dat bedoel ik.

In een gezin als het onze moet je het hebben van de kleine geneugten des levens.
Geen skivakanties, dure jassen en zeker geen elektrische fiets of luxe auto.
Gewoon simpel is duur genoeg in deze tijden.

Soms denk ik dat ik een klein pleziertje te pakken heb, zoals die zak dropjes die ik in mijn tas vond. De kinderen zagen vanuit hun ooghoek dat ik iets lekkers had, en het moment van gelukzaligheid was ineens niet bijzonders meer, maar gewoon een graaipartij in een zakje dropjes.

Van schaatsen kwam deze week ook niets, ondanks de unieke omstandigheden.
Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik bij het doorgaan van de Elfstedentocht compleet door het lint zou zijn gegaan. Met fleecedeken en warme chocolade de hele dag op de bank, bedoel ik. Want zo ben ik dan ook wel weer.
Dan vind ik zomaar in alles iets leuks, geks of aardigs en kan m'n dag absoluut niet kapot.

Nu ik erover nadenk moet ik constateren dat dat bepaald niet onder de kleine vriendelijkheidjes des levens valt. De Elfstedentocht is zo ongeveer het meest Nederlandse gebeuren dat er is, en het viel me dan ook bar tegen dat het niet doorging.

Wat echt speciaal is is zo'n onverwacht moment zoals net.
Ik was druk bezig op de badkamer. Stápels was gaapten me aan. Echt niet leuk meer.
De eerste wasmachinelading was klaar. Er moest nog even een extra spoelronde achteraan en wat wasverzachter in het bakje.
Na twee weken droge lucht, de lekkere luchten van erwtensoep, speculaas en zuurkool met worst, leek het geurtje van de wasverzachter een signaal om te ontspannen.
Wat bof ik toch met de nieuwe mode in wasgeurtjes. "Relaxation stond er op het label" en een vriendelijke dame keek me lachend aan.

Kijk, dat bedoel ik.

1 comments:

hartenziel zei

praat me niet van wasverzachters,
in de tijd dat ik geen wasmachine had, dacht ik
dat het wasmiddelen waren voor op de hand, dat heb ik geweten:)

mijn man is nog niet zo lang in nederland en zelfs hij werd aangestoken door de elfstedenkoorts,
er zijn maar weinig dingen die nederland lijken te binden in deze tijd en dan komt zo'n schaatstocht als geroepen

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Nijmegen (n/h)uilt |