18.2.12
Deel de site hier.

Blogpost delen: klik titel en klik button onderaan. Bedankt!
Volg op Twitter

Bedorven graantje

Waarom zochten Koelewijn en Tulleken de publiciteit?

Als er iets te doen is zijn er altijd mensen die een graantje mee willen pikken.

Op het moment dat de meeste journalisten hadden besloten de berichten van de RVD rustig af te wachten kwam ineens Jannetje Koelewijn, journaliste van het NRC, met een vreemd verhaal naar buiten.

Ze zou samen met haar man Kees Tulleken, neurochirurg en emeritus hoogleraar aan de Universiteit Utrecht, op eigen initiatief snel naar het ziekenhuis zijn gegaan. Daar zou haar man hebben gesproken met Claudius Thomé, behandelend arts van Prins Friso, in haar aanwezigheid. Ze zou hebben aangegeven journaliste te zijn en van plan te zijn een verslag van dat gesprek in de publiciteit te brengen.

Bijna glunderend vertelt ze op TV allerlei zogenaamde wetenswaardigheden over de toestand van de prins.

Hoe naïef kan iemand zijn?

Zelfs mijn kinderen van 16 reageren gelijk met: "Dat kan niet kloppen, geen enkele arts schendt zijn beroepsgeheim op die manier."

In het interview met Koelewijn horen we veel van wat al lang besproken is in de media over de risico's van onderkoeling na een lawine en de behandeling van lawineslachtoffers.
Het maakt geen indruk.

Wat wel indruk maakt is het vreemde idee dat zij zou beschikken over informatie die niemand anders heeft, ook de RVD niet.
Haar woorden zijn een regelrechte aanslag op de integriteit van de behandelend arts en haar man.

Dat zouden twee sukkels zijn die niet weten dat een behandelend arts niets bespreekt met een arts die niet in het behandelingsteam zit, en dat je dit soort privacygevoelige gegevens niet uitwisselt met een journalist in de buurt. Beroepsgeheim heet zoiets.

Haar man, die notabene emeritus Hoogleraar is en dus beter zou moeten weten zoekt ook de publiciteit en beroept zich op het feit dat Mabel zijn buurmeisje is. Hij suggereert ter goeder trouw te handelen.

Vreemd.
Wanneer stelt een arts zich ongevraagd op de hoogte van de toestand van iemand en neemt en passant een journaliste mee?

Of wil deze meneer, die in het buitenland is om zijn chirurgische techniek te promoten, er een nummertje populariteit van maken om zodoende de aandacht te vestigen op de door hem ontwikkelde techniek?
Wilde hij misschien in het gesprek met Dr. Claudius Thomé bezien of zijn techniek op de Prins toegepast zou kunnen worden?

Indien hij dacht iemand een dienst te bewijzen dan lijdt hij in ieder geval aan een compleet gebrek aan inschattingsvermogen.

Het graantje publiciteit dat hij en zijn vrouw probeerden mee te pikken kan wel eens een bedorven graantje zijn.Artikel NRC

0 comments:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Nijmegen (n/h)uilt |