28.1.12
Deel de site hier.

Blogpost delen: klik titel en klik button onderaan. Bedankt!
Volg op Twitter

Nieuwscafé 27 januari

Druilerige regen, streepjesvloerbedekking in de gang, een chinese gelukslampion als achtergrond voor een drietal dynamische interviews in aanwezigheid van een deel van politiek Nijmegen.
De ambiance, de tijd van de week, en een goed gevuld glas zorgden voor een ontspannen bijeenkomst.

Na het Nijmeegs kwartiertje interviewde Rob Jaspers, redacteur van De Gelderlander, de vrouw die op de advertentie voor een licht autoritaire vrouw was afgekomen, nu burgemeester van Millingen: Marianne Schuurmans.
Haar trots op Millingen was meer dan duidelijk en het is dan ook jammer dat ze in haar takenpakket de fusering met andere woonkernen heeft zitten, naast een gebrek aan financiële middelen om Millingen begerenswaardig te maken.
de bruidsschat mag dan ontbreken, de financiële zelfstandigheid van de sportclubs, waar grote aantallen inwoners lid van zijn, de onderlinge betrokkenheid en de soberheid van leven, kunnen wel eens belangrijkere lessen bevatten voor veel andere gemeenten.
Wordt vervolgd.

De tweede gast was de huidige directeur van Breed, Henri Koerhuis. Deze voormalig directeur van uitzendbureau Randstad meent dat met goede begeleiding de mensen die ooit bij de sociale werkvoorziening terecht kwamen omdat ze niet in het reguliere bedrijfsleven zouden kunnen aarden daar nu best naar toe kunnen.
Henri Koerhuis kreeg ruim de kans zijn standpunt toe te lichten, maar bleef hangen in de algemeenheden die gebezigd worden door managers met een opdracht die zich niet kunnen permitteren hun empathisch vermogen tot ontwikkeling te laten komen.
Maar misschien moet ik dat ook niet verwachten van een voormalig student sociale geografie en bedrijfskunde die topfuncties gewend is. Zijn CV vermeldt niet alleen Randstad, hij was ook general manager bij de Amerikaanse multinational Kelly en bestuursvoorzitter van Connexxion in de tijd dat privatisering het doel was.
Het was opvallend dat hij meende dat het sturen van arbeidsgehandicapten naar reguliere bedrijven gerechtvaardigd is als je deze mensen vraagt of ze willen. Alsof je een afgewogen oordeel kunt geven over werkzaamheden die je niet goed kent in een omgeving waar je nooit bent geweest. Koerhuis suggereerde dat het de mensen niet gaat om welk dak ze boven hun hoofd hebben, maar om de begeleider die ze moeten kennen.
De vraag dringt zich op of deze meneer lijdt aan een gebrek aan inzicht in de problematiek van de aan hem toevertrouwde mensen, òf op ze neerkijkt en ze niet meer waard vindt dan pionnen in het spel om de centen.
Een kil gevoel bekroop me en het was maar goed dat er een eind kwam aan dit interview en dat de aanwezigen geen vragen konden stellen.

Als laatste volgde een interview met onze tijdelijke burgervader.
Daarover morgen meer.

1 comments:

Anoniem zei

je mag je afvragen of de deelnemende gemeentes in Breed, onde
rmeer Nijmegen, wel beseffen wat voor a-sociaal figuur koerhuis is en dus ook het sociale beleid van Nijmegen e.o. moet uitdragen.
De tijden van horigen en slavenarbeid is terug in Nijmegen.

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2012 Nijmegen (n/h)uilt |